Ιδρυτική Ανακοίνωση

22/­01/­2014

Η  κίνηση πολιτών “Πρωτοβουλία” συστήθηκε τον Ιανουάριο του 2014 και αποτελείται από ενεργούς πολίτες που δεν έχουν κατ’ ανάγκη προηγούμενη ενεργό ανάμειξη στην πολιτική.

Πολίτες  προβληματισμένους  που  πιστεύουν  ότι  η  τοπική  αυτοδιοίκηση  είναι  πολύ  σοβαρή υπόθεση για να αφήνεται σε λογικές και επιλογές του παρελθόντος. Η  ιδέα  είναι  απλή. Ένα πραγματικά ανεξάρτητο  σχήμα που θα περιλαμβάνει μέλη της κοινωνίας  ικανά  να  αλλάξουν  το  τοπίο  στον  Δήμο  της Χίου. Ειλικρινά. Χωρίς κομματικά παιχνίδια και προσωπικές  φιλοδοξίες,  χωρίς  δεύτερες  σκέψεις  και  υποσημειώσεις. Μοναδικός στόχος να οδηγήσει την Χίο στο αύριο με ρεαλιστικές πολιτικές που προκύπτουν από ξεκάθαρους στόχους.

Οραματιζόμαστε μια Χίο που θα ευημερεί, ένα τόπο όπου να μπορούμε να ζήσουμε, να εργαστούμε, να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας  και να τον παραδώσουμε  καλύτερο στα εγγόνια μας. Σεβόμενοι το φυσικό και ιστορικό περιβάλλον που μας έχει κληροδοτηθεί και απαντώντας ορθολογικά στις σύγχρονες ανάγκες. Εναν τόπο όπου κάθε πολίτης ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, επαγγέλματος, ιδεολογίας, τόπου κατοικίας  και καταγωγής θα μπορεί να απολαμβάνει ουσιαστικές υπηρεσίες από τον Δήμο της Χίου με αξιοπρέπεια, αξιοκρατία και διαφάνεια.

Η απαξίωση της πολιτικής  κρατάει το πιο  ενεργό τμήμα του πληθυσμού μακριά από τα κοινά. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Οφείλουμε να τραβήξουμε μια διαχωριστική γραμμή με το “παλαιό” και να προχωρήσουμε μπροστά με σταθερά βήματα, χωρίς να διαγράφουμε οτιδήποτε θετικό έχει γίνει στο παρελθόν. Πολλοί  συμπολίτες  μας  έχουν  εκφράσει  ήδη  ανάλογους προβληματισμούς τόσο ως μονάδες όσο και ως οργανωμένα σύνολα διαμορφώνοντας μια δυναμική  που  διαρκώς
ενισχύεται. Είναι αυτονόητο οτι οι συνεργασίες είναι στις προθέσεις μας και θα τις επιδιώξουμε εφόσον είναι συμβατές με τις αρχές μας.
Για  επικοινωνία  με  την  κίνηση,  εκδήλωση  ενδιαφέροντος  και  εγγραφή  στην  λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: tiny.cc/protovoulia.

Ας μην μείνουμε απαθείς και αυτή τη φορά!

Βουρνούς Μανώλης, Καράλης Δημήτρης, Αμύγδαλος Ιάκωβος, Γδύσης Στρατής

Σχόλια 3,872